pixel

Wie zijn we?

Algemeen

AuFond Producties is een nieuw productiehuis in de Vlaamse live entertainment sector. Ze maken muziektheater- en musicalproducties voor een breed publiek, waarin zowel familievoorstellingen als kwetsbare voorstellingen als B2B-concepten een plaats krijgen. Passie en kwaliteit tot in de diepte, tot in de essentie, tot aan het horizondoek: Au Fond.

Leer hieronder het team achter AuFond Producties kennen!

Manu Jacobs

Artistiek Producent

Al van in zijn jonge kinderjaren werd Manu aangetrokken tot het podium. Als zesjarig knaapje vond je hem op de bühne van de toenmalige Vlaamse Opera. Vond je hem daar niet, dan stond hij backstage te observeren, te genieten en inspiratie op te doen om later zelf aan de slag te gaan als creatieveling. Sinds zijn 16 jaar begon Manu zelf producties te maken en te regisseren, en daar is hij tot op de dag van vandaag nog niet mee gestopt. Hij werkt ondertussen als freelance acteur/regisseur/dirigent en richtte in 2020 mee AuFond Producties op.

Binnen AuFond Producties is Manu artistiek verantwoordelijke van de producties en CEO van het bedrijf.

Olivier De Meyer

Uitvoerend Producent

Op driejarige leeftijd werd Olivier geprikkeld door het theatergebeuren dankzij zijn opa die de volgspot bediende bij een musicalproductie van de KNS in Gent. Op zijn 15de richtte hij zijn eigen productiehuis Event-Team op waarvoor hij gedurende verschillende jaren vooral de taak van producent en regisseur op zich nam. Naast zijn verantwoordelijke functie als freelancer in Capitole Gent en zijn deeltijdse job als onderwijzer zal hij zijn expertise van heel wat jaren benutten als uitvoerend producent.

Binnen AuFond Producties staat Olivier in voor de dagelijkse leiding van de producties en de scholen- en groepenwerking.

Apolline Godon

Productie-assistent

Op achtjarige leeftijd bezocht Apolline haar allereerste musical, en ze was meteen verkocht voor het genre. Op dat moment voelde ze dan ook dat ze later zelf aan de slag wilde gaan bij theater- en musicalproducties. Apolline werkt graag achter de schermen en combineert deze voorliefde met haar strategisch gevoel voor organisatie en planning in haar functie als productie-assistent. Haar spontane sollicitatie bij AuFond Producties kwam toevallig op dezelfde dag als wanneer de vacature voor productie-assistent geschreven werd. Toeval bestaat dus niet!

Binnen AuFond Producties lost Apolline alle praktische problemen op in een vingerknip en met de glimlach!

Bart Van der Roost

Zakelijk Consulent

Bart heeft een Master in Muziek als trombonist, maar daar en toen zei zijn leraar al profetisch: “Je bent best oké als artiest, maar ik zie een manager en creatieve ondernemer in jou”.  Na een vervolgopleiding aan de Vlerick Business School heeft hij ruim 18 jaar in de culturele en creatieve industrie gewerkt.  Hij werkte bij Brussels Philharmonic als COO, richtte neoScores op en was CEO van Opera Ballet Vlaanderen.  Momenteel adviseert en consulteert hij verschillende bedrijven in de creatieve en culturele sector, voornamelijk op het gebied van fondsenwerving, export en digitale transitie.

Binnen AuFond Producties werkt Bart als consultant voor het financieringsbeleid over alle producties heen.

Bart Vandersmissen

Technisch Manager

Bart heeft de passie voor theater meegekregen van thuis uit. Toen hij de microbe voor het technische aspect van een voorstelling te pakken kreeg, verdiepte hij zich hierin en richtte hij zijn eigen bedrijf op: Theaterhuis Banann. Sindsdien werkt hij voor vele productiehuizen in de live entertainment sector als technisch coördinator, light designer, stagemanager, regieassistent, productieleider of productieassistent. Vanuit zijn passie werkt hij elke productie uit van A tot Z. Bart richtte in 2020 mee AuFond Producties op.

Binnen AuFond Producties waakt Bart over de technische kwaliteit van alle producties en leidt hij de verschillende technische departementen.

OPRICHTERS:
Manu Jacobs – Bart Vandersmissen – Frank Aernout

WEBMASTER:
Danny Ros